نگاه ويژه سازمان ميراث فرهنگي زري بافي را زنده کرد

منصور متشکر آراني در گفتگو با ميراث آريا(chtn) ،با اشاره به اينکه در سال 88 اعتبارات مالي ويژه‌اي به اين صنعت اختصاص داده شده است اعلام کرد: بار ديگر اين صنعت از منسوخ شدن نجات يافته است.

وي با بيان اينکه صنعت زري بافي استان اصفهان بيش از 3 هزار سال قدمت دارد، اظهار داشت: اين صنعت در مدت زمان بيش از 3 قرن بارها منسوخ و دوباره احياء شده است.

اين صنعتگر در ادامه افزود: اقدامات بسياري از سوي سازمان ميراث فرهنگي اصفهان براي تهيه دستگاه‌هاي زري بافي صورت گرفته و اميد است با ورود دستگاه‌هاي جديد صنعت زري بافي رونق بيشتري بيابد.

اين هنرمند فعال در رشته زري بافي در خصوص کاربردهاي اين پارچه‌ها، تصريح کرد: اين آثار را در گذشته بيشتر به درباريان هديه مي‌دادند و بانواني که از طبقه اجتماعي بالايي برخوردار بودند از اين پارچه ها در حاشيه آستين‌ها و يقه لباس و بعضي نيز به عنوان شنل استفاده مي کردند .

وي در خصوص صادرات اين پارچه ها به ساير کشورها گفت: بيشتر صادرات اين پارچه‌ها به کشورهاي آلمان، فرانسه و ايتاليا صورت مي‌گيرد .

اين هنرمند در رابطه با نحوه رنگ آميزي پارچه‌ها خاطر نشان کرد: در گذشته رنگ آميزي پارچه‌ها بيشتر با رنگ‌هاي طبيعي مانند آب انار صورت مي گرفت که بسيار ماندگار تر بودند، ولي کدر به نظر مي‌آمدند اما امروزه بيشتر از رنگ‌هاي شيميايي استفاده مي شود که شفاف تر است و ماندگاري کمتري در مقايسه با رنگ‌هاي گياهي دارند./111

انتهای پیام/

کد خبر 1388052517